Следвайте Гласове в Телеграм и Инстаграм Министерството на външните работи на Русия остро осъди

...
Следвайте Гласове в Телеграм и Инстаграм Министерството на външните работи на Русия остро осъди
Коментари Харесай

Русия: Израел носи пълната отговорност за почти неизбежната ескалация в Близкия изток

Следвайте " Гласове " в Телеграм и Инстаграм 

Министерството на външните работи на Русия остро осъди „ следващото политическо ликвидиране “, осъществено от Израел, визирайки убийството на Хасан Насрала.

„ Остро осъждаме следващото политическо ликвидиране, осъществено от Израел. Това силово деяние е изпълнено с още по-драматични последствия за Ливан и целия Близък изток. Израелската страна не може да не осъзнава тази заплаха, само че предприе такава стъпка - убийството на ливански жители - която съвсем неизбежно ще предизвика нов изблик на принуждение. По този метод тя носи цялостната отговорност за последвалата ескалация “, посочи министерството.

Министерството прикани Израел неотложно да приключи военните дейности в Ливан.

„ Още един път призоваваме Израел неотложно да приключи военните дейности. Това ще направи допустимо прекъсването на кръвопролитията и ще сътвори условия за политическо и дипломатическо споразумяване “, акцентира съветското външно министерство. - В сегашната взривоопасна обстановка виновните членове на интернационалната общественост би трябвало да създадат всичко допустимо, с цел да не позволен районът да изпадне в пълномащабна въоръжена борба “.

На 28 септември израелските сили за защита оповестиха, че Насрала е бил премахнат при израелски въздушен удар, който е бил нанесен в южните покрайнини на Бейрут. Ударът е нанесен в петък, до момента в който управлението на Хизбула организира съвещание. В събота придвижването удостовери гибелта на своя водач и даде обещание да продължи да се опълчва на Израел.

Източници: ТАСС, aljazeera.com

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР